Korjausvelkalaskuri™ :

”Kuluttajan kannalta parasta mitä asuntokaupassa on tapahtunut sitten internetin”

Internet tuli vuosituhannen vaihteessa ja mullisti kerralla suomalaisen asuntokaupan. Kaikki myynnissä olleet kohteet saatiin kerralla samalle näyttöruudulle hintajärjestyksessä kuvineen päivineen. Ostajat tulivat hintatietoisiksi.

Neljännesvuosisadan jälkeen seuraava iso kehitysloikka asuntomarkkinoilla on Turun Isännöitsijäpäivillä julkaistava Korjausvelkalaskuri™. Se pistää taloyhtiöiden korjausvelan määrän ja sen vaikutukset asumiskustannuksiin lahjomattomasti yhdelle ja samalle viivalle. Ostajat, myyjät ja omistajat tulevat korjausvelkatietoisiksi.

Suomen AsuntoSatama LKV:n perustaja, myyntijohtajana Kiinteistömaailmassa vuosituhannen vaihteessa työskennellyt Erkki Murto-Koivisto muistelee internetin läpimurtoa asuntomarkkinoille.

”Samanlaisen yksiön myynti samassa kunnossa olevasta talosta 20 prosenttia kovemmalla hinnalla ei enää onnistunut kun ostajat pääsivät vertaamaan kohteita näyttöpäätteellä. Se oli hyvä uudistus.”

Lahjomaton Laskuri

Nykyisin asuntojen myynti-ilmoituksissa julkaistaan (www.oikotie.fi, www.etuovi.com) myyntihinta ja velaton hintapyyntö. Ostajan vastuulle jää taloyhtiön piilevän korjausvelan arviointi hänen myyjältä saamistaan asiakirjoista isännöitsijäntodistuksesta, toimintakertomuksesta, tilinpäätöksestä, talousarviosta ja PTS-suunnitelmasta.

Tärkein dokumenteista on suurelle osalle ostajista ja kiinteistönvälittäjistä vaikeaselkoinen isännöitsijäntodistus.

”Olen ollut mukana yli 3000 kaupassa ja tehnyt tätä työtä yli 20 vuotta. Olen surullisena seurannut vierestä kuinka haastavaa esimerkiksi vaikeaselkoisten isännöitsijäntodistusten lukeminen on suurimmalle osalle ostajakandidaateista”, paljastaa Erkki Murto-Koivisto.

 

Korjausvelkalaskuri on AsuntoSatama LKV:n isoin investointi.

”Toivomme, että korjausvelkalaskurin ansiosta kukaan ei tietämättään ota kannettavakseen asunnon velattoman kauppahinnan päälle kymmenientuhansien eurojen korjausvelkaa ja pistä elämäänsä suunniteltua tiukammalle”, toteaa puolestaan projektinjohtaja, DI Jaakko Järvistö.

AsuntoSatama LKV:n jätti-investointi Korjausvelkalaskuri Talotutka on Suomen AsuntoSatama LKV:n historian suurin investointi. Ely-keskus ja EU ovat tukeneet kehittämishanketta.

Yrityksen liikevaihto on nousemassa vuoden 2020 700.000 eurosta 1,2 miljoonaan (+70%). Yhtiöllä on kaksi asuntomyymälää: toinen Mannerheimintiellä Töölössä, toinen Aurinkolahdessa Vuosaaressa. Työntekijöitä on 15.

”Vierivä kivi ei sammaloidu. Rohkeus, edelläkävisyys ja innovativisuus ovat osa strategiaamme, jonka markkinat ovat palkinneet kasvuloikalla”, kiittelee hallituksen jäsen Anna Kvarnström.

”Yhteiskuntavastuuta kannamme maksamalla palkat osingojen sijasta perinteisesti verokortilla ja työllistämällä kymmeniä nuoria joka vuosi.”

AsuntoSatama LKV:n on 10 vuoden aikana palkannut yli 200 nuorta kesäduuniin. Tänä vuonna nuoret tuottivat sisältöä korjausvelkalaskuriin.

LISÄTIETOJA:
Erkki Murto-Koivisto, 045-111 4211
Jaakko Järvistö, 045-6603239

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ