Taloyhtiön kuntoa kannattaa vaalia

Taloyhtiö voi omalla toiminnallaan kasvattaa arvoa huolehtimalla siitä, että hallitustyöskentely toimii, kiinteistön arvo on määritetty, peruskorjaukset on tehty ajallaan ja PTS-suunnitelma löytyy. Kun paperit on kunnossa ja ajan tasalla sekä yhtiössä on hyvä isännöinti, perusta arvon jalostamiselle on kunnossa. Kun taloyhtiön arvoa vaalitaan ja sitä jalostetaan, hyödyt ovat ilmeiset.

Korjausvelkaraportista jättihyödyt taloyhtiölle

Korjausvelkaraportti on Kiinteistöliiton ja RT:n elinkaariodotuksiin ja isännöitsijäntodistukseen pohjautuva asiakirja taloyhtiön korjausvelasta ja sen vaikutuksesta asumiskustannuksiin. K-raportista on konkreettista ja rahallista hyötyä taloyhtiölle ja sen asukkaille.

 

  • Arvokkaassa ja hyvin hoidetussa taloyhtiössä on pitkällä tähtäimellä edullisemmat asumiskulut.
  • Asukkaat viihtyvät taloyhtiössä paremmin ja pidempään.
  • Hyvä yhtiö saa taloyhtiölainaa ja vakuutuksia helpommin ja paremmilla ehdoilla.
  • Asunto-osakkeet menevät kaupaksi nopeasti hyvään hintaan.
  • Arvoa on mahdollista kasvattaa jatkuvasti, kun pohjatyöt on tehty hyvin.

Energiatodistuksen 10-vuotispäivitys ja korjausvelkaraportti taloyhtiölle

Erikoistarjous, joka pitää sisällään tänä vuonna kaikille taloyhtiöille pakollisen energiatodistuksen 10-vuotispäivityksen ja Korjausvelkalaskurin raportin käyttöoikeuden vuosiksi 2023-2024, on 1.000 euroa (alv 0%). Paketin normaalihinta on 1500 euroa (E-todistuksen päivitys 700 €, K-raportti kahdeksi vuodeksi 800 €).

Tilaa energiatodistuksen päivitys ja korjausvelkaraportti kätevästi oheisella lomakkeella.

Tarjous on voimassa 28.2.2023 asti.

Laskemme korjausvelan ja saat arvion sen vaikutuksesta taloyhtiön arvoon ja asumiskustannuksiin.

Paljonko asunnossa on korjausvelkaa?

Kysymykset ja vastaukset

Vastaus avautuu, kun klikkaat kysymystä.

Onko Korjausvelkalaskurin raportti pakollinen samalla tavalla kuin E-todistus?

Ei ole, mutta eduskunnassa kansanedustajat mm. Jari Koskela ovat jo vaatineet raporttia pakolliseksi. Uskomme, että jo tällä vuosikymmenellä taloyhtiöiltä vaaditaan jonkinlainen selonteko korjausvelasta. Sen merkittävyys esimerkiksi ympäristölle on noteerattu.

Kuinka monesta talosta on tehty Korjausvelkalaskurin raportti?

Korjausvelkalaskurin rakentamisen painopiste on ollut Helsingissä. Raportti on tehty jo 500 taloyhtiölle. Itä-Helsingissä – Vuosaaressa ja Aurinkolahdessa – jo yli puolella taloyhtiöistä on raportti korjausvelasta.

Miten te saatte raportteja järjestelmään?

Taloyhtiöiden lisäksi pankit, sijoittajat ja yksityiset kuluttajat (potentiaaliset ostajat) tilaavat raportteja.

Mikä vaikutus Korjausvelkalaskurin raportilla on taloyhtiön asuntojen hintaan?

Raportti paljastaa mikä on taloyhtiön kunto. Se paljastaa mitä remontteja taloyhtiöön on tulossa tai pitäisi olla tulossa. Taloyhtiöissä, joissa remontit on tehty ja tehdään ajallaan, hintojen kehitys on myönteistä. Taloyhtiöissä, joissa tarpeellisia remontteja jarrutellaan, hinnat polkevat paikallaan tai laskevat.

Milloin on odotettavissa seuraavia isoja remontteja?

Lähtökohtaisesti putket sekä julkisivu, ikkunat ja parvekkeet uusitaan keskimäärin noin 50 vuoden välein kun taas salaojat, sokkelit, pihakansi, hissit ja katto noin 30 vuoden välein. Pisimmän ajan taloyhtiön tekniikasta kestävät sähkö ja telejärjestelmä sekä ilmanvaihto ja hormit. Nämä kaikki ovat toki arvioita, mutta keskimäärin pitävät paikkaansa.